АПОРТ БГ

Център за обучение на кучета в помощ на хора с увреждания

Лабрадорката Алекс и невероятните деца от ДМСГД Бузовград

Лабрадорката Алекс

Тъй като сме в сезона на празниците, бихме искали да ви споделим за един празник, който започна като една от нашите мечти и се превърна в реалност.

След продължително и сериозно обучение лабрадорката Алекс вече е готова да влезе в ролята на терапевт и да бъде в помощ на своите хора. А кои са нейните хора? Това са невероятните деца и чудесният екип на дневния център към Дома за медико-социални грижи за деца „Мария Луиза“ в Бузовград. ДМСГД осъществява ежедневна грижа за деца с остри и хронични заболявания, както и съпътстваща диагностика, лечение, рехабилитация. Поради това, за нас е голяма гордост, че Алекс може да бъде част от тази трудна, но благородна кауза.

Нейното официално представяне се случи по време на Благотворителния бал на ДМСГД в Казанлък (повече за него и създаването на първото в региона Монтесори пространство ще откриете тук). Но това всъщност беше и тържествено встъпване в длъжност, защото и деца, и родители очакваха Алекс с огромно нетърпение.

Може да си представите, че връзката, която се зароди още от началото на запознанството на Алекс с децата и младежите, бе затрогваща, а гледката осмисли целия труд, който стои зад обучението на едно куче за подобна роля. От този момент нататък Алекс ще участва активно в терапията и рехабилитацията на децата.

За наше щастие, резултатите от терапията с Алекс бързо се появиха и даже имаме възможност да споделим с вас това кратко видео, чрез което и вие да се докоснете до радостта, която изпитват и децата, и тя от съвместните им занимания.

Въпреки че Алекс много ще ни липсва, сме щастливи, че тя поема по своя път и ще е верен приятел и терапевт на една от най-важните групи от нашето общество – децата.

***

Нашата мисия е да подготвим нашите животни за тяхната мисия – да бъдат в помощ на своите хора и да даряват щастие. Помогнете ни да го направим чрез дарение или като посетите нашия онлайн магазин. Благодарим ви!