АПОРТ БГ

Център за обучение на кучета в помощ на хора с увреждания

Дядо Коледа с шейната носи радост на децата…

Избрахте ли вече подаръци за вашите любимци?
Няма стопанин на куче (а и котка), който да не помисли и за пакетче за четириногия под елхата.
Ето и някои от най-популярните подаръци за кучета за Коледа:

Играчка
Фризби, топка или развиваща мисленето, новата играчка винаги носи радост на кучето. Нека да е качествена, от устойчив на дъвкане материал.

Нашийник
Практичен подарък, който може да бъде и красив. Предлагат се и различни видове електронни нашийници с проследяване. Все пак, дори и кучето ви да не е от най-послушните – не му избирайте електронен нашийник (който се използва примерно срещу лай) точно на Коледа.

Купа
Старите паници може да замените с нови – хем нещо по-различно, хем чистичко и новичко. Но – както при хората подаряваме портфейла с паричка вътре, в новата паница задължително сложете нещо вкусничко.

Лакомства
С повод и без повод – вкуснотийките винаги са атрактивни. Все пак добре е точно за празника да изберете нещо, което кучето ви обича, за да не останете разочаровани вие самите.

Дрешка
Дъждобран за големите породи или палто за “топлолюбивите” – подберете по мярка. Неудобната дреха може да откаже любимеца ви от разходка.

Скъпа храна
Отново изберете разумно – по-добре заложете на обичана марка. А и не забравяйте, че някои кучета имат чувствителен стомах и смяната на храната (особено инцидентна и за кратък период) не е много удачна.

Обувки
Ами…. има кучета, които носят обувки, но все пак природата ги е създала да ходят боси. Изберете точния размер. …и не се сърдете, ако кучето все пак не е във възторг.

Повод
Удачен подарък, особено ако старият вече се е поизносил и закъсал.

Обезпаразитяващи средства
Не много атрактивно за кучето, но определено полезно!

Ние успяхме незабелязано да надникнем в писмото до дядо Коледа на едно куче.

Мили дядо Коледа,
Знам, че сега навън е студено, но моля те, нека моите хора да имат повече време за голяма разходка. Искам по-дълго да мога да играя с другите кучета в снега.
Още, искам и един хубав голям кокал.
Но най-вече – кажи на моите хора да ми сложат микрочип. Така, ако се разсея или уплаша и се изгубя, по информацията за микрочипа ще мога отново да се прибера у дома.

Каквото и да изберете за кучето си, не забравяйте – най-важното е да му дадете любов!

А ако все още не сте избрали подходящ подарък за вашите близки – направете подарък с кауза. Избрахме някои от най-забавните моменти с нашите кучета през годината и подготвихме цветен настолен календар за 2018. Него, както и други неща, може да купите от нашия магазин. Така помагате за обучението на кучетата и давате шанс още един човек с увреждане да получи куче асистент.